Mer info

Det finns mycket information om lärande och IT i pedagogiska tidskrifter och på Internet. I spalten till vänster på sidan finns det länkar till några platser som jag tycker är bra.

Den mest innehållsrika är Skoldatateksportalen som görs i Boden. Bodens skoldatatek har regionansvar för den norra regionen och skoldateteket i Malå samarbetar med pedagogerna där och får stöd därifrån. Där finns information om program, artiklar om forskning och andra artiklar ur facktidskrifter och en massa annat. När du ändå är inne på den sidan; klicka gärna på annonserna. Sidan är reklamfinansierad än så länge så det är bra med många klick. Dessutom finns det naturligtvis bra information hos producenter och leverantörer, bland annat instruktionsfilmer.

Elevsajten är en sammanslutning av några av de största leverantörerna av pedagogiska verktygsprogram. Där finns det också demoversioner av en del program så att man kan prova. Det är också via denna sida man får tillgång till Malås hemlicenser. Då behöver man en inloggning och ett lösenord som man vid behov får av skoldatateket.

Den som letar efter användbara appar till iPad eller Androidplatta kan få bra hjälp via sidorna "Skolappar" och "Pappas appar".

Pedagoglänkarna är endast ett litet urval av vad som finns. Många lärare skriver om sitt jobb, både IT-pedagoger och andra och det finns massor av bloggar och diskussionsforum i olika ämnen. Leta vidare själv!